Böregipajer

Serverar: 20 portioner

Böregi är små pajer med fårost. De smakar mycket gott till sött te.

Ingredienser

  • 5 plattor fryst smördeg
  • Fyllning
  • 200 g fetaost, smulad
  • 1 ägg
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad dill
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till fyllningen. 2. Utbakning: Ta fram smördegsplattorna och låt dem ligga i rumstemperatur ca 20 min. Skär varje platta i fyra bitar, dela först en gång på bredden och sedan en gång på längden. Kavla ut varje bit till rutor, ca 10x10 cm. 3. Sätt ugnen på 225°. Lägg ca 1 msk fyllning i mitten på varje ruta. Pensla kanterna med vatten. Ta upp kanterna och nyp ihop. Pensla knytena uppvispat ägg och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de är gyllengula. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben