Serverar: 15-20 portioner
Sydafrikansk korv som gärna serveras med majsgröt och en tomat- och löksås. Den är ett måste när vi grillar på somrarna - för den blir absolut godast när den grillas.
Ingredienser
korvskinn (1 förpackning)
3 kg blandfärs
750 g bacon
2 msk salt
1/2 msk peppar
1 1/4 msk mald koriander
1/2 msk malda kryddnejlikor
knappt 1 msk kryddpeppar
3/4 tsk muskotnöt
3/4 dl ättiksprit
sås: (per pers) 1/2 lök
2 tomater
chilisås
oregano/basilika
salt
peppar
1/4 banan
Instruktioner
- Skär baconen i små tärningar och blanda med färsen. Blanda samman alla kryddorna och blanda noggrant ner dem i färsen, lite i taget. Tillsätt ättiksprit.
Låt stå kallt 1 timme.
Blanda om och stoppa korvskinnen.
- Sås: hacka lök och tomater och låt dem puttra tillsammans tills allt är mjukt. krydda med chilisås. oregano/basilika, salt och peppar.
Tillsätt bananen mot slutet.
Kommentarer (0)