Boerewors

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 2 timmar

Sydafrikansk korv som gärna serveras med majsgröt och en tomat- och löksås. Den är ett måste när vi grillar på somrarna - för den blir absolut godast när den grillas.

Ingredienser

  • korvskinn (1 förpackning)
  • 3 kg blandfärs
  • 750 g bacon
  • 2 msk salt
  • 1/2 msk peppar
  • 1 1/4 msk mald koriander
  • 1/2 msk malda kryddnejlikor
  • knappt 1 msk kryddpeppar
  • 3/4 tsk muskotnöt
  • 3/4 dl ättiksprit
  • sås: (per pers) 1/2 lök
  • 2 tomater
  • chilisås
  • oregano/basilika
  • salt
  • peppar
  • 1/4 banan
  • Instruktioner

    1. Skär baconen i små tärningar och blanda med färsen. Blanda samman alla kryddorna och blanda noggrant ner dem i färsen, lite i taget. Tillsätt ättiksprit. Låt stå kallt 1 timme. Blanda om och stoppa korvskinnen.
    2. Sås: hacka lök och tomater och låt dem puttra tillsammans tills allt är mjukt. krydda med chilisås. oregano/basilika, salt och peppar. Tillsätt bananen mot slutet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben