Bohusburgare med västkustsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod fiskburgare som går snabbt att röra ihop i matberedaren

Ingredienser

  • 300 g fiskfilé, t ex kolja, torsk, lax
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 1 litet ägg
  • 50 g smält margarin
  • 1 tsk maizenamjöl eller potatismjöl
  • 2-3 msk matlagningsgrädde
  • 2 msk klippt dill
  • Fett till stekning
  • Västkustsås
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 100-200 g räkor, oskalad vikt
  • ½ dl fint tärnad gurka
  • 1 tsk klippt dill
  • Instruktioner

    1. Blanda, helst i matberedare, finfördelat fiskkött med lök, salt, peppar, ägg, fett, mjöl, grädde och dill.
    2. Forma till 4-6 platta biffar och stek dem vackert bruna, 4-6 minuter per sida på medelsvag värme.
    3. Skala och hacka räkorna till såsen. Blanda alla ingredienser till såsen.
    4. Servera med kokt potatis, citron och dill eller potatismos

    Kommentarer (1)

    uppbot 6 juli 2012

    Gick inte bra alls! Blev klabbedynga. Smaken var god! Katterna fick det till middag i stället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben