Bojargryta

Serverar: 6 portioner

Tar lite tid att förbereda men är väl värd det. Passar middagsbjudningar med denna krämiga, goda gryta/gratäng med currysmak. Serveras med ris och sallad!

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt (kan bytas mot fläskfilé eller kyckling)
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 200 g naturell mjukost
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 köttbuljontärning
  • 3 dl grädde
  • Övrigt
  • 1 stor purjolök
  • 2-3 paprikor olika färger
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i gryta och häll över lite vatten så att det knappt täcker köttet. Salta och peppra. Låt puttra under lock ca 1,5 timme. Fyll på vatten eftersom. Om man väljer annat kött tex fläskfilé istället behöver det naturligtvis inte eftersteka så länge.
    2. Blanda ihop ingredienserna till såsen och puttra ihop ca 5 minuter. Tärna paprikorna och skär slantar av purjolöken. Smörj en ugnsfast form. Lägg först i köttet i botten, utan vätska, sedan paprikan och purjon jämnt fördelat över köttet. Häll sist över såsen. In i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 minuter.
    3. Servera ris och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben