Bred ut makaronerna i en ugnssäker form. Strö 1/3 av osten över makaronerna.
Hacka lökarna och fräs hacket mjukt och glansigt, utan att det tar färg, i en stekpanna.
Skär skinkan i små, fina tärningar och blanda ned den i löken. Tillsätt tomatpuré och rör om.
Bred blandningen över makaronerna i formen och strö på ytterligare 1/3 av osten.
Såsen:
Smält margarin i en kastrull. Blanda i mjölet, späd med mjölken och koka under omrörning i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Slå såsen över makaroniblandningen i formen och strö över resten av osten.
Grädda i 225 grader under ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg och är genomhet.
Kommentarer (1)
Annelie196929 september 2008
Jag lagade den här rätten på Förskolan där jag jobbar och det blev en klockren succé.
Sen lagade jag den hemma och det var likadant där. Barnen ville att jag skulle laga den fler gånger.
/Annelie
Jag lagade den här rätten på Förskolan där jag jobbar och det blev en klockren succé. Sen lagade jag den hemma och det var likadant där. Barnen ville att jag skulle laga den fler gånger. /Annelie