Bolognes

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod Bolognes. Svårare än så är det inte att lyckas med köttfärsåsen!

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 400-500 gram nötfärs
  • 2 brk hela tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Finhacka vitlöken, stek den sakta i hälften av oljan i en gryta utan att löken tar färg. Fräs köttfärsen för sig i resten av oljan i en stekpanna. Lägg i tomater, färs, lagerblad, smulad buljontärning, timjan och oregano i grytan. Dela tomaterna lite med en slev. Koka upp och låt det sedan sjuda i 15-30 minuter. Lägg på ett lock om vätskan börjar koka in för mycket. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben