Bombay/Brommagryta

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept är helt perfekt att bjuda på i höstmörkret. Indiskinspirerat. Receptet är för 10 personer men kan ju minskas eller ökas efter behov. Supergott och lite het i smaken (kan ju naturligtvis varieras efter smak).

Ingredienser

  • 1 kilo benfri fläskkarré alt. benfri kotlett
  • 4 stora gula lökar
  • 500 g champinjoner
  • 5 paprikor i olika färger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl rapsolja + 25 g smör
  • Ca 2 msk currypasta
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 2 burkar kikärtor
  • 3 dl turkisk youghurt
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skiva och skär köttet i små bitar. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg. Rör ner vitlök och curry.
    2. Lägg i löken och häll på vattnet. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kikärtor. Koka upp och låt koka under lock 10 minuter. Rör om och tllsätt youghurt, ajvar och sambal.
    3. Servera med kokt ris och bröd.

    Kommentarer (1)

    koccken1 19 september 2008

    tack för detta recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben