Bombaygryta

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En underbart god gryta.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av ox eller fläskkött
  • 4 msk Margarin
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Vit eller svartpeppar
  • 1-2 gula lökar
  • 4-6 dl buljong (tärning)
  • 3-4 msk tomatpuré
  • Saften av 2 små citroner
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 kvistar persilja
  • 4 tsk curry
  • 2 msk margarin
  • 1-2 burkar majs à 150 g
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 3 ½ msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 175 grader C. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i margarin. Salta och krydda. Hacka och bryn löken och lägg över allt i en gryta. Tillsätt buljong, tomatpuré, citronsaft, kokosflingor, lagerblad timjan och persilja. Smält margarinet och rör ner curryn. Häll det i grytan och rör om. Låt det få ett uppkok. Placera sen grytan i ugnen. Koka c:a 1 tim. Tag ut grytan och tillsätt majsen.Gör en redning av vetemjöl och grädde, häll i och rör om. Tillsätt resten av grädden och koka upp. Låt sjuda några min. Provsmaka.
    2. Serveras till kokt ris och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kvmo 14 januari 2010

    jättegod!

    solvesmat 16 januari 2011

    Mycket god men det kan vara mer kött för att få bättre proportioner mellan sås och fasta delar i grytan.

    mep 19 oktober 2016

    Håller med, har ökat köttmängden på receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben