Bondbönstrianglar

Serverar: 4-6 portioner

Bondbönor går att använda till annat spännande än enbart bondbönsvälling.

Ingredienser

  • 350 g skalade bondbönor (färska eller djupfrysta) ca 1,2 kg
  • 1 stor gul lök (ca 200 g)
  • 1+1+2 msk smör
  • Ca 3 dl hackad dill
  • 4 msk rostade solrosfrön
  • 2 medelstora potatisar (ca 200 g)
  • 6 ägg
  • 3 msk torkad persika, berberisbär eller lingon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½-1 kuvert saffran upplöst i 1msk varmt vatten
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Yoghurt
  • Instruktioner

    1. Ta bort det yttre skalet på bondbönorna. Ta bort det innre skalet genom att göra ett snitt i skalet eller genom att dela bönorna på längden och sedan trycka på dem med hjälp av tummen och pekfingret.
    2. Hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör. Låt den hackade dillen fräsa med snabbt mot slutet. Låt svalna.
    3. Riv potatisarna grovt eller eller kör några sekunder med kniven i matberedare. Krama lätt ur en del av vätskan.
    4. Blanda dillhacket, solrosfrön och de rivna potatisarna med ägg, bär, salt, peppar och det upplösta saffranet.
    5. Låt 2 msk smör bli ljusbrunt i en stor stekpanna.
    6. Häll smeten och sänk värmen efter några sekunder. Stek på svag värme tills kanterna stelnat och ytan inte rinnig, 15-20 min.
    7. Vänd upp kakan på en plåt med bakplåtspapper eller stor bricka utan kanter.
    8. Lägg ner resten av smöret i stekpannan. Låt försiktigt kakan glida ner i stekpannan och stek den andra sidan på svag värme ca 5 min. Dela den i tårtbitar med stekspaden och stek eventuellt ytterligare några minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben