Bondjäntan

En estnisk efterrätt som låter underlig, men som faktiskt är jättegod. Jag minns att jag konstigt nog tyckte att den smakade litet Dajm första gången jag åt den. Rivet estniskt surbröd med vispgrädde.

Ingredienser

  • 250 g dagsgammalt estniskt surbröd
  • 50 g smör
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Socker
  • Vaniljsocker
  • Garnering
  • Färska eller djupfrysta bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Riv brödet. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i brödet och låt det bryna en aning under omrörning. Låt svalna.
    2. Vispa och smaksätt grädden med socker och vaniljsocker. Blanda försiktigt med rivebrödet. Häll upp i en skål och garnera med hallon, jordgubbar eller röda vinbärsklasar.
    3. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben