Bondkyckling

Serverar: 4 portioner

En lättlagad gryta med kyckling, svamp och syltlök. Bjud den gärna till fest.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 kg
  • eller 1 kg kycklingdelar
  • 1 burk blandsvamp, 200 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Låt svampen rinna av. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen ett par minuter. Lägg över den i en gryta.
    2. Bryn kycklingbitarna i stekpannan tills de fått färg. Lägg över dem i grytan. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och tillsätt 1 dl vatten, buljongtärning och soya. Låt kycklingen småputtra under lock ca 30 minuter. Blanda ned grädde och maizena utrörd i resten av vattnet. Låt det koka ytterligare ca 10 minuter.
    3. Blanda ned syltlök och persilja, låt syltlöken bli varm och smaka sedan av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan.

    Kommentarer (1)

    flabban 27 augusti 2009

    En god kycklingrätt. Hade inte förväntat mig något annat. Självklart högsta betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben