Borgmästarensrågknutar

Serverar: 40 portioner

Lite annorlunda bröd men gott

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 75 g jäst
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1 tsk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 msk kummin (malen)
  • ½ msk pomeransskal (malda)
  • 1 msk ättika
  • 6 dl vetemjöl special
  • 6 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl fint rågmjöl
  • Instruktioner

    Värm vatten till 37 grader rör ut jästen i lite av vattnet tillsätt smör, salt, sirap,kryddor,ättika,och resten av vattnet. Blanda i vetemjöl och det grova rågmjölet arbeta degen i maskin i minst 5 min tillsätt det mesta av fina rågmjölet spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa 40-50 min. Knåda degen ordenligt dela den i 4 delar och varje del i 10 bitar rulla bitarna i resten av det fina rågmjölet till längder ca 12-15 cm långa slå en knut på varje längd och lägg på plåt låt jäsa under duk ca 20-30 min grädda i 250 grader ca 8-10 min låt svalna under bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben