Borscht från Ukraina

Serverar: 10 portioner

Rysk Rödbetssoppa.

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 3 tomater
  • 2 liter oxbuljong
  • 10 prinskorvar
  • 250 g kokt skinka
  • 200 g vitkål
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 4 msk smör
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Instruktioner

    1. Riv en av rödbetorna på rivjärn, slå på vatten så att det täcker och låt det hela dra en timme.
    2. Skär morötterna, resten av rödbetorna, palsternackan, vitkålen, purjolöken och löken i fina strimmlor och låt dem sakta fräsa i smöret. Den kokande buljongen hälls på och soppan får koka tills grönskarna börjar bli mjuka.
    3. Tomaterna, befriade från skal och kärnor och skurna i små bitar, läggs i tillsammans med prinskorvarna.
    4. Sedan soppan kokat ännu en stund tillsätts skinkan, skuren i strimmlor, varefter rödbetssaften silas i. Soppan smakas av med salt. Serveras med en klick crème fraiche eller gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben