Borsjtij

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Klassisk rysk rödbetssoppa. Värmande och god.

Ingredienser

  • 5 stora färska rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 0,5 - 1 morot
  • ca 1/5 -del av ett normalt vitkålshuvud
  • 1 msk margarin
  • 10 dl köttbuljong
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • ca 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk färsk persilja
  • ca 1 dl gräddfil
  • Ev lite skivad korv (gärna med lite smak)
  • Instruktioner

    1. Riv eller strimla alla grönsakerna , utom en rödbeta, fint. Smält matfettet i en stor kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt buljong, vitpeppar, lagerblad och lite salt. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Smaka av och krydda ev. lite mer.
    2. Råriv den sparade rödbetan (jag brukar riva på grova delen)och lägg ner i soppan tillsammans med korvskivorna (om du vill ha det) ca 5 min innan servering. Smaksätt med vinäger och strö persilja över.
    3. Servera med gräddfil.

    Kommentarer (2)

    farmoringer 15 september 2010

    Tack för ett jättegott recept. Jag hoppade över persiljan och gräddfilen, men annars har jag följt ditt recept. Från mig blir det en 5:a.

    sikaal 10 oktober 2010

    Jättegott! :-D Jag uteslöt lagerblad, jag gillar inte smaken. Jag har provat flera rödbetssoppor men denna slår alla! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben