Bortschsoppa

Serverar: 4 portioner

Rödbetssoppa från mitt grannland.

Ingredienser

  • 200 gr rödbetor
  • ½ - 1 l grönsaksbuljong
  • en bit vitkål
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 msk margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 lagerblad
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 - 2 msk vinäger
  • hackad skinka el. knackkorv
  • Till servering
  • en klick smetana i sopptallriken
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla rödbetorna fint, koka i buljong ca 20 min. 2. Strimla vitkålen, tillsätt och koka. 3. Skala och strimla morot och lök, fräs i margarin. Tillsätt i soppan. 4. Avsmaka med kryddor. 5. Tillsätt vinäger och skinka just före serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben