Bosebokaka

En mjuk kaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver fett 20%
  • 1 dl vatten
  • 200 g smör
  • 5 msk florsocker
  • 2 äggula
  • 1 tsk vanilla
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Vänd ner i ägg/sockersmeten och rör till en jämn massa. Tillsätt det kokande vattnet. Häll ner i en rund smörad och bröad form, grädda i ugn 175 gr. 30-40 min.
    2. Gör under tiden en vaniljsmörkräm så här: Rör ihop smör och socker samt vanilla till en jämn smet, rör till sist ned äggulorna och låt stå i rumstemperatur.
    3. När kakan är färdiggräddad, låt svalna något, dela den på mitten, bred på krämen, lägg ihop igen och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben