Bouillabaissesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god sås som passar till många fiskrätter.

Ingredienser

  • ½ gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm fänkålsfrö
  • Saffran efter smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater, grovhackade
  • 1 apelsin, saft och finrivet skal
  • 2 dl vitt, torrt vin
  • 2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  • 4 dl vatten
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Fräs grönsakerna och kryddorna i lite olivolja på medelstark värme utan att det tar färg.
    2. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 min.
    3. Tillsätt vitt vin, fond, vatten och apelsinsaft. Låt sjuda i ca 15 min.
    4. Mixa såsen slät och sila genom en finmaskig sil.
    5. Smaka av med salt och peppar samt vispa i rumstempererat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben