Bourbon-biff

Serverar: 6 portioner

Grillat smakar sällan fel......

Ingredienser

  • 1,2 kg utskuren biff i bit
  • Salt
  • Svartpeppar ur kvarn
  • Marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl bourbon
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk, finriven ingefära
  • 1 tsk finhackad medelstark chili eller tabasco efter smak, 10–15 droppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skär biffarna först i 6 normala biffar, dela sedan dessa på mitten, så att det blir 12 småbiffar på cirka 100 g styck. Lägg biffarna i en fryspåse.
    2. 2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner denna över biffarna i påsen. Förslut påsen och låt den ligga i kylskåp i åtminstone 4 timmar, men gärna över natten.
    3. 3. Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Salta och peppra dem på båda sidor. Grilla dem i en grillpanna eller på en utomhusgrill. De kan även smörstekas i panna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben