Bovetefrallor

Serverar: 30 portioner

Jättegott och mättande bröd, perfekt för picknicken.

Ingredienser

  • 5 dl helt bovete
  • 1,5 dl krossat linfrö
  • 1/2 dl osvavlade aprikoser
  • 1 dl rivna morötter
  • 7 dl hett vatten ca 80 grader
  • 1,5 dl ljummet vatten, fingervarmt
  • 50 g jäst
  • 10-12 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skölj bovete, linfrön och aprikoser under kranen. Häll sedan det heta vattnet över blandningen och låt svälla minst 5 timmar.
    2. Rör ut jästen i det ljumna vattnet och arbeta sedan ihop jäst, dinkelmjöl, salt, morötter och solrosfrön med boveteblandningen till en jämn, kladdig deg.
    3. Forma till bullar och låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med vatten, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    1
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben