Bräckt kassler med apelsinsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag föredrar apelsiner som inte är så sura!

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • Ca 150 g babyspenat
  • 3 apelsiner
  • ½ rödlök
  • 1 msk flytande honung
  • ½ citron, saften
  • 2–3 msk hackade myntablad
  • 8–12 skivor (ca 450 g) kassler
  • Instruktioner

    Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten, ta pannan från värmen och rör om spenaten tills den blivit mjuk. Salta, peppra och blanda spenaten med couscousen. Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i bitar. Skala och finhacka löken. Blanda honung och citronsaft i en skål. Blanda i apelsin, lök och mynta. Hetta upp en stekpanna. Bräck kasslerskivorna hastigt cirka ½ minut på varje sida. Servera med couscous och apelsinsalsa.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben