Brännöbrödet

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ett helt underbart bröd som är väl värt den tiden det tar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 msk socker
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 1 gul lök
  • 25 kärnfria oliver, valfri färg
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1,1-1,3 l vetemjöl
  • 4½ dl fingervarmt vatten
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Häll i socker och oljan och låt stå i 10 minuter. Finhacka under tiden grönsakerna. Häll ner i spadet tillsammans med salt och mindre mängden mjöl. Knåda till en slät bulle, pensla med olivolja och jäs i 1½ timme.
    2. Baka ut i två lika stora bröd. Snitta, pensla med olja och strö över mjöl och flingsalt. Grädda bröden 35-40 minuter i 200º C.
    3. Njut av doft och smak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben