Brassói aprópecsenye

Den maträtt serveras med pommes frites och står ofta på menyn på den ungerska restaurangerna.

Ingredienser

  • 800g kycklingbröstfilé eller fläskfilé
  • 1/2 dl olja
  • 2 finhackad lök
  • 3-4 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1-2 msk mejram
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 -2 dl dl buljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Fräs löken i en stekpanna på svag värme.
    2. Tillsätt kött, mejram, paprikapulver, vitlöksklyftor. Späd med buljong och låt koka under lock på svag värme ca 5 - 7min. Krydda med salt och peppar.

    Kommentarer (1)

    Endiliona 30 september 2011

    God rätt, som passar bra till vardags. Vi åt den idag (fredag) och blev lite besvikna, skulle som sagt passa bättre en vardag. Ett stort plus var att det gick snabbt att laga den här maträtten. T.o.m. 1-åringen tyckte om! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben