Den maträtt serveras med pommes frites och står ofta på menyn på den ungerska restaurangerna.
Ingredienser
800g kycklingbröstfilé eller fläskfilé
1/2 dl olja
2 finhackad lök
3-4 vitlöksklyftor (pressade)
1-2 msk mejram
2 msk paprikapulver
1 -2 dl dl buljong
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor. Fräs löken i en stekpanna på svag värme.
- Tillsätt kött, mejram, paprikapulver, vitlöksklyftor. Späd med buljong och låt koka under lock på svag värme ca 5 - 7min. Krydda med salt och peppar.
Kommentarer (1)
God rätt, som passar bra till vardags. Vi åt den idag (fredag) och blev lite besvikna, skulle som sagt passa bättre en vardag. Ett stort plus var att det gick snabbt att laga den här maträtten. T.o.m. 1-åringen tyckte om! :)