Bråttompaj med tacokänsla

Serverar: 4 portioner

Gör i ordning pajdegen på morgonen så är det bara att förgrädda den i ugnen när du kommer hem från jobbet medan du gör fyllningen. När sedan hela pajen står i ugnen får du en stund över för barnens läxor.

Ingredienser

  • Pajdag
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1-2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse tacokrydda
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl riven Västerbottenost
  • Ev. tortillachips (valfri smak)
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa, tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en form, undvik att använda porslinsformar då degen lätt blir "svampig" i botten då. Ställ in formen i kylskåpet minst 30 minuter, men kan som sagt stå längre.
    3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
    4. Hacka löken fint och stek den tillsammans med blandfärsen. Häll i tacokryddan och rör om. Lägg i de krossade tomaterna och låt röran småputtra medan pajskalet blir färdigt.
    5. Riv osten. Lägg i röran i skalet med osten över. In i ugnen igen i ca 20 minuter. När ca 5 minuter återstår sätt ev. i tortillachips jämt fördelat i pajen.
    6. Servera med en enkel sallad eller lite uppskuren tomat/gurka. Ställ en skål med resterande chips på bordet för den som vill ha fler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben