Bråttompaj med tacokänsla
Gör i ordning pajdegen på morgonen så är det bara att förgrädda den i ugnen när du kommer hem från jobbet medan du gör fyllningen. När sedan hela pajen står i ugnen får du en stund över för barnens läxor.
Ingredienser
Pajdag
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1-2 msk iskallt vatten
Fyllning
500 g blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
3 dl riven Västerbottenost
Ev. tortillachips (valfri smak)
Instruktioner
- Blanda mjöl och margarin till en grynig massa, tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form, undvik att använda porslinsformar då degen lätt blir "svampig" i botten då. Ställ in formen i kylskåpet minst 30 minuter, men kan som sagt stå längre.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen.
- Hacka löken fint och stek den tillsammans med blandfärsen. Häll i tacokryddan och rör om. Lägg i de krossade tomaterna och låt röran småputtra medan pajskalet blir färdigt.
- Riv osten. Lägg i röran i skalet med osten över.
In i ugnen igen i ca 20 minuter. När ca 5 minuter återstår sätt ev. i tortillachips jämt fördelat i pajen.
- Servera med en enkel sallad eller lite uppskuren tomat/gurka. Ställ en skål med resterande chips på bordet för den som vill ha fler.
Kommentarer (0)