Smörj en form med löstagbar botten. Lägg gärna ett smort smörpapper i botten. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med äggen. Häll blandningen i formen. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Kakan blir ganska tunn. Låt svalna.
Blanda crème fraiche med vaniljsocker och bred över kakan. Garnera med bär eller sylt.
Kommentarer (2)
Isabell15 januari 2020
Den här tårtan gjorde jag många gånger under 90-talet under enkla förhållanden i vår sommarstuga. Enkel, god och uppskattad.
Isabell15 januari 2020
Den här tårtan gjorde jag många gånger under 90-talet under enkla förhållanden i vår sommarstuga. Enkel, god och uppskattad.
Den här tårtan gjorde jag många gånger under 90-talet under enkla förhållanden i vår sommarstuga. Enkel, god och uppskattad.
Den här tårtan gjorde jag många gånger under 90-talet under enkla förhållanden i vår sommarstuga. Enkel, god och uppskattad.