Bratwurstgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En mycket smakfull gratäng. Förstår inte varför jag inte kommit på denna idé tidigare. Alla smaker ingick ett krämigt gruppäktenskap. Serverades idag med ett vitlöksbröd och en kall öl. Det blev Fredagsmys på riktigt!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3-4 bratwurst (300-400 g)
  • 2-3 gul lök (250 g)
  • 100 g haricots verts (frysta)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 2-3 msk senap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ströbröd
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i stavar, skär bratwursten i slantar. Finhacka gul lök och skär haricots verts i mindre bitar. Grovriv osten och smörj en ugnsform ca 20x30 centimeter. Lägg hälften av potatisen i formen och salta och peppra. Sprid först ut bratwursten sen ost, gul lök och haricots verts, salta och peppra. Lägg på resten av potatisen och tryck till ytan, salta och peppra. Blanda grädde, senap och pressad vitlök och häll över potatisformen. Sprid ströbröd över hela formen och sätt in på nedersta falsen i ugnen. Låt stå ca 1 timme till ytan har fin brun färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben