Bor just nu i Belgien i en familj från England och jobbar som au pair.
För mig är nog Bread'n'butter-pudding den ultimata engelska desserten.
Här är ett recept som jag har försvenskat något.
Ta med kalla skivor av kakan till picknicken, eller värm den och ät med vaniljglass hemma
Ingredienser
6 skivor fullkornsbröd
10 stora pepparkakor
50 g råsocker eller muscovadosocker
50 g sylt
50 g russin
50 g torkade, hackade aprikoser
3 ägg
6 dl mjölk
Instruktioner
- Dela brödskivorna på snedden, så att du får 12 st trianglar. Bred sylt på ena sidan. Lägg hälften av brödskivorna och hälften av pepparkakorna överlappande i en ugnssäker form.
- Blanda russin, aprikoser och råsocker. Strö hälften över brödet i formen. Lägg på resten av brödet och pepparkakorna och strö över återstoden av russinströsslet.
- Vispa ägg och mjölk och häll i formen över brödet.
Låt kakan stå i 30 min. Sätt sen ugnen på 140 grader, 160 grader om du inte har varmluftsugn.
Grädda ett snäpp under mitten av ugnen i 45-60 min.
Det kan vara bra att lägga ett bakplåtspapper över kakan när den stått inne i ca 20 min för att förhindra att den blir bränd på toppen.
Kommentarer (1)
Jättegod och lite annorlunda med pepparkakor. Ska spara receptet och bjuda på denna till mina adventsbjudningar