Broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God till kassler, korv eller en köttbit.

Ingredienser

  • 750 g broccoli ( färsk )
  • 2 msk smör
  • 6 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost ( valfri )
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Muskotnöt
  • Instruktioner

    Koka broccolin nätt och jämnt mjuk. Lägg den i en smord ugnsform. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör i mjölet och mjölken. Koka 3 - 5 min under omrörning. Tillsätt osten. Vispa ut äggulorna med lite mjölk och vispa ned i såsen. Sjud under omrörning några min. Smaksätt med salt, peppar och muskotnöt. Häll såsen över broccolin och gratinera i 250 gr, 5 - 10 min.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben