Broccoligratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Jätteenkel och god!

Ingredienser

  • 800 g broccoli
  • 2 ägg
  • 2,5 dl keso (en burk)
  • ca 2 dl riven ost (vällagrad)
  • Örtkryddor, ta såna du gillar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka upp broccolin i saltat vatten och lägg över i en eldfast form. Häll över en blandning av ägg, keso och kryddor. Strö över den rivna osten. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Passar både som ensamrätt och tillsammans med kött.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (3)

    muutrollet 1 mars 2009

    Jag använder en stor burk keso till min, blir lite godare så :)

    Vieno 4 december 2009

    Broccoligratängen var jättegod

    Disen 13 januari 2011

    Mycket god gratäng som blev krämig fast den inte innerhåller någon grädde, vilket jag tycker är bra ibland. Jag halverade receptet men skulle jag göra den till 4-6 personer så hade jag nog tagit en stor burk Keso. Kommer absolut att göra den igen. Full pott. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben