Broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

En god och nyttig gratäng med keso och rivna morötter.

Ingredienser

  • 250 g färsk eller fryst broccoli
  • 1 hackad gul lök
  • 2 grovrivna morötter
  • 1 dl riven ost
  • 200 g keso
  • 1-2 tsk örtsalt
  • 2 tsk basilika
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Lägg broccolin i kokande lättsaltat vatten och sjud under lock 5 min (15 min om den är färsk). Lägg i en ugnssäker form. Blanda lök, morötter, ost och keso med kryddor. Bred blandningen över broccolin. Gratinera i ca 20 min.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (4)

    Disen 24 januari 2011

    Verkligen gott och nyttigt. Jag hade stekt kotlett till. Perfekt att ha med i matlådan. Lättlagat och mycket, mycket gott. Tack för receptet.

    Disen 24 januari 2011

    Glömde sätta betyg. Full pott.

    ringstrand 26 februari 2014

    Jättegod :-) kommer att använda den regelbundet. Tack

    mats_arvidsson_184 20 februari 2015

    Mina döttrar accepterar inte ett julbord utan denna gratäng! Och den har funnits med sedan mitten av 80-talet då jag hittade den i Allt Om Mat. Passar perfekt till Julskinka! Tyvärr hade receptet försvunnit när jag skulle göra den sist - men gudskelov hade exhustrun kvar det.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben