Broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så gott...

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • ½ gul lök
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Ljus majsena eller mjöl
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg broccoli och lök i en kastrull, häll över vatten så att det nästan täcker broccolin. Salta efter smak. Låt småkoka under lock tills broccolin är halvmjuk men inte helt mjuk.
    2. Vitsås: Smält smöret i en kastrull, häll över majsena eller mjöl och späd ut till lagon tjock sås med mjölk och ca 2 dl av broccolispadet. Salta och peppra efter smak. Låt puttra ett par minuter tills såsen fått en lagom tjock konsistens. Allra sist blandas äggulan ner i såsen efter att den är klar.
    3. Häll över broccolin och löken i en smord ugnsfast form och häll över såsen. Grädda i ugn 225 grader i ca: 20 minuter eller tills gratängen fått en fin gyllenbrun färg.
    4. Kan serveras till mycket, falukorv (korv av alla dess slag) kassler mm. Färskpotatis och en kall vitlökssås.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (1)

    Disen 26 juli 2009

    Nu har vi ätit din broccoligratäng.Den var jättegod och lättlagad. Köpte en helgskinka som vi hade till. Kommer garanterat att göra den igen. Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben