Broccoligratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har gjort om receptet lite, Orginal receptet är med köttbullar och de serveras bredvid, jag har lagt kasslern i gratängen så man har allt i och får aromen direkt på. Mycket smakrikt

Ingredienser

  • 1 pkt Broccoli djupfryst 500 g
  • 1msk Margarin
  • 2 msk Vetemjöl
  • 4 dl Mjölk
  • 4 dl ost (gott med stark ost)
  • 400 g Kassler eller efter behag
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Tina broccolin och koka enligt förpakningens föreskrifter, spara lite. Skär kasslern i tärningar och lägg dem över broccolin.
    3. Smält margarin i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och späd med mjölk.
    4. Låt koka ca 5 min.
    5. Rör ner riven ost, spara lite till slutet. Häll ostsåsen över broccolin och kasslern. Strö över sista osten.
    6. Gratinera i ugn 225°C ca 10 minuter. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jeppan 19 januari 2008

    På ett ungefär så åt vi denna rätt då jag bodde hemma. Enda skillnaden är att vi hade tärnad franska överst på gratängen, och lätt denna gratineras med och bli spröda, rostade och goda inför servering

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben