Broccoligratäng med olivkeso

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod gratäng som även passar LCHF. Byt ut baconet mot skinka eller stark korv för variation.

Ingredienser

  • 900 g broccoli
  • 3 pkt bacon
  • 500 g oliv- och fetaostkeso
  • 1 dl grädde
  • 4 ägg
  • 2 dl mozzorellaost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela broccolin i små buketter. Dela stocken i små tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten, tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och lägg dem i en smord form.
    3. Stek baconet ganska knaprigt.
    4. Vispa äggen med grädden. Krama ur vattnet ur keson. Blanda keson med äggblandningen. Salta och peppra.
    5. Strö baconet över broccolin. Smeta ut kesoblandningen över broccolin/bacon. Strö över den skivade mozzarellan.
    6. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 35-40 min eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (1)

    Pirkko 25 maj 2009

    Jättegod broccoligratäng! Kommer att göra den flera gånger. Du får poäng 5+.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben