Broccolilaxlåda - allt i ett

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Denna rätt hittade jag på för att göra något av det överblivna efter helgens middag med varmrökt lax och dillstuvad potatis. Både Gumman och jag blev överens om att den uppfunna rätten nästan överträffade ursprungsmiddagen i smakfullhet. Snabbt och enkelt om man har överbliven dillstuvad potatis.

Ingredienser

  • 500-600 g dillstuvad potatis
  • 400-500 g varmrökt lax
  • 400 g broccoli (fryst)
  • 10 cm purjolök
  • 1 citron
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Finriv skalet på citronen, finhacka purjolöken och dillen. Bred ut den dillstuvade potatisen jämnt i botten på en smord ugnsform. Sprid över purjolöken och lägg laxen i småbitar ovanpå. Pressa önskad mängd citronsaft över laxen. Bryt broccolin i småbitar och lägg jämnt på toppen. Vispa ihop äggen i en bunke och blanda i crème fraiche, grädde, dill och det rivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Häll över äggblandningen och grädda 1 fals under mitten av ugnen i ca 40 minuter.

    Kommentarer (1)

    Anderstam 13 maj 2014

    Lägger även in en bild på rätten i ugnsformen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben