Broccoliomelett med korvtaxar

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En god omelett på kvällskvisten är aldrig fel om man inte är jättehungrig. Snabbt går det att laga till också.

Ingredienser

  • 1-2 ägg per portion
  • 1 msk vatten per ägg
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • ca 1 msk smör/margarin till stekning
  • ca 2 dl broccolibuketter
  • 6 prinskorvar
  • Smör/margarin att steka korven i
  • 1-2 krm paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Förväll broccolibuketterna i lättsaltat vatten och låt dem rinna av. Håll dem varma.
    2. Dela korvarna på mitten och kryssa dem i ändarna. Bryn dem i lite smör. Håll dem varma.
    3. Vispa lätt ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel. Hetta upp stekpannan, lägg i ca 1 msk smör och vicka på pannan så att fettet kommer upp på kanten. Häll i omelettsmeten. Lyft lite med en gaffel då smeten börjar stelna så att den lösa smeten rinner ner mot botten.
    4. Omeletten är klar när den stannat men fortfarande är krämig på ytan.
    5. Fördela broccolin över omeletten och lägg upp korvarna i mitten. Pudra lite paprikapulver över omeletten och servera direkt ur pannan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben