Brodetto alla anconetana

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Fisksoppa från Ancona

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk finklippt persilja
  • 1 dl olja
  • 1 burk tomater eller 500 g färska
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm kajennpeppar
  • 600 g vit fiskfile
  • 12 musslor med skal
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1 Skala och skiva löken, krossa vitlöken med den breda sidan av ett knivblad. Häll av spadet från tomaterna och hacka dem grovt. Spara spadet. ( färska tomater skållas genom att kryssas och doppas i hett vatten en kort stund; sedan går det lätt att dra av skalet. Hacka dem, det gör inget om kärnorna är kvar) 2 Häll oljan i en stor kastrull, värm den och fräs lök och vitlök tills löken är genomskinlig. Tillsätt tomathack och - spad (eller färska tomater), tomatpure, persilja, vinäger, nymalen peppar och ev. lite cajenn. Koka 3 minuter. 3 Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i kastrullen. salta. Sjud 20 minuter. Späd ev med lite vatten. 4 Skrubba musslorna med hård borste. Ta bort alla som är öppna och kasta dem. När ca 5 minuter återstår av koktiden lägger man i musslorna pch låter dem sjuda med under lock. Ta bort dem som inte öppnat sig och kasta dem. Smaka av med salt och peppar. Strö ev över finklippt persilja och servera genast.
    2. Tips 1 Servera med vitlöksbröd Tips 2 Det går alldeles utmärkt att använda frysta musslor med skal. Ta dem direkt ur förpackningen och låt dem sjuda med några minuter så att de tinar och blir varma

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben