Bröckling/Banansmörgås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Bananer går fint ihop med fisk, såväl rökt som stekt, rökt skinka och bacon.

Ingredienser

  • 6 bröcklingar
  • 4 vita brödskivor
  • Smör eller margarin
  • 2 bananer
  • 1 knippa dill
  • 4 msk majonnäs
  • 4 skivor ost
  • Instruktioner

    1. Rensa bröcklingen.
    2. Kantskär brödet och bred på lite smör eller margarin.
    3. Skiva bananerna och täck smörgåsarna med dessa och lägg på ett jämnt lager av bröcklingen.
    4. Klipp dillen men spara några kvistar till garneringen. Strö 1 msk klippt dill på varje smörgås och bred majonnäsen ovanpå.
    5. Lägg sist på osten och sätt smörgåsarna i ugnen ungefär en kvart, 175 grader. Garnera med en dillkvist. Servera dem genast.
    6. Pröva som omväxling: Hackad bacon, purjolök och persilja ovanpå bananskivorna, ingen majonnäs utan bara ost till garnering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben