Gillar du bröd med syderopeisk smak? Det är så gott !
Ingredienser
50 g jäst
4 ½ dl vatten
½ dl olivolja
3 msk socker
1 liten finhackad lök
75 g soltorkade tomater
20 svarta urkärnade oliver
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
1,1 - 1,3 l vetemjöl
Instruktioner
Rör ut jäst i fingervarmt vatten.
Blanda i olivolja och socker.
Låt stå i 10 minuter.
Hacka lök, oliver, paprika och tomater.
Blanda ner mjöl (spara lite till utbakningen), salt och grönsaker i degspadet.
Knåda väl och forma till en rund bulle.
Pensla med olivolja och låt jäsa i 1 ½ timma.
Ta upp degen. Forma till två bröd. Snitta dem och pensla med olivolja, strö eventuellt också över lite flingsalt och lite mjöl.
Grädda i 200 grader i 35-40 minuter.
Det här brödet var kanon gott !
Behövdes bara smör på så var jag nöjd. Brödet har så mycket härliga smaker.
Blev lite fundersam över att inte jäsa en gång till men det blev ett ganska kompakt saftigt bröd. Har provat att frysa in en hoppas det går bra.
Nallemamma20 november 2008
detta ska ja prova!! MUMS!!
älskar prova nya bröd!!
remaster19 januari 2009
Det här brödet var riktigt gott! blev uppätet direkt. ;)
islgu20 januari 2009
Ett jättesmarrigt bröd! Lite pill att få ut olivkärnorna men det var det väl värt.
Antar att det här kan funka jättebra till en soppa t ex.
islgu20 januari 2009
Ett jättesmarrigt bröd! Lite pill att få ut olivkärnorna men det var det väl värt.
Antar att det här kan funka jättebra till en soppa t ex.
bombaay23 januari 2009
suveränt .... mm va gott
EowynUndomiel24 januari 2009
måste pröva detta! speciellt eftersom min mor älskar sådana här brödsorter..
solkatten8314 mars 2009
Jättegott!! Passar till allt
SEAbjrpn19 oktober 2009
Detta verkar ju jättegott MÅSTE BAKAS.
Kram SEA
ollebull7912 januari 2010
Det godaste bröd jag har ätit!!!
Vekligen Jättegott
monicadanell11 februari 2010
Det här måste jag testa låter smarrigt
jag gillar nya bröd sorter
monica
mejliz5 september 2010
fantastiskt saftigt och gott bröd, nästa gång blir det tredubbelsats :)
maasi18 januari 2011
hur mycket salt ska man ha i?
jennycl23 mars 2011
jag är sugen på att göra detta bröd, har precis börjat äta efter LCHF-metoden och undrar om detta bröd är OK om man byter ut vetemjöl mot ngt annat och då gör brödet mindre? ngt förslag?
Relaterade Artiklar
Tapas
Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...
Det här brödet var kanon gott ! Behövdes bara smör på så var jag nöjd. Brödet har så mycket härliga smaker. Blev lite fundersam över att inte jäsa en gång till men det blev ett ganska kompakt saftigt bröd. Har provat att frysa in en hoppas det går bra.
detta ska ja prova!! MUMS!! älskar prova nya bröd!!
Det här brödet var riktigt gott! blev uppätet direkt. ;)
Ett jättesmarrigt bröd! Lite pill att få ut olivkärnorna men det var det väl värt. Antar att det här kan funka jättebra till en soppa t ex.
Ett jättesmarrigt bröd! Lite pill att få ut olivkärnorna men det var det väl värt. Antar att det här kan funka jättebra till en soppa t ex.
suveränt .... mm va gott
måste pröva detta! speciellt eftersom min mor älskar sådana här brödsorter..
Jättegott!! Passar till allt
Detta verkar ju jättegott MÅSTE BAKAS. Kram SEA
Det godaste bröd jag har ätit!!! Vekligen Jättegott
Det här måste jag testa låter smarrigt jag gillar nya bröd sorter monica
fantastiskt saftigt och gott bröd, nästa gång blir det tredubbelsats :)
hur mycket salt ska man ha i?
jag är sugen på att göra detta bröd, har precis börjat äta efter LCHF-metoden och undrar om detta bröd är OK om man byter ut vetemjöl mot ngt annat och då gör brödet mindre? ngt förslag?