Brödlimpa med grahamsmjöl och dragon

Serverar: 1 portioner

Tid: 13 timmar 30 minuter

Kände lite för att leka med ett av mammas recept så det blev så här. Kompisarna tyckte det var gott på grillaftonen.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 3 dl kallt vatten
  • 25 g jäst för matbröd
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ½ msk rapsolja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Dag 2
  • 1 ägg
  • ½ dl havregryn
  • 2 msk torkad dragon
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det kalla vattnet i en degbunke och rör ner resten av ingredienserna i degspadet. Täck över bunken med en handduk och låt degen vila ca 8-12 timmar i rumstemperatur.
    2. Blanda ner resten av ingredienserna och knåda degen med maskin 10 minuter. Låt jäsa 30 min. Ta upp degen, knåda ihop och baka ut till en limpa. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda limpan i nedre delen av ugnen, jag hade det på den nedersta falsen i ugnen, i 200 grader ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben