Bröllopskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta gjorde vi till ett bröllop. Lätt att göra till många. Jättegott !

Ingredienser

  • 4 tinade kycklinfiléer
  • 1 tub mjukädelost
  • salt
  • 2 tsk soja
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 ½ tsk basilika
  • Instruktioner

    Lägg filéerna i en ugnsform. Blanda ingredienserna till såsen (utom basilikan) och häll över kycklingen.Strö över basilikan. Sätt in i ugn 225 gr ca 20 min.

    Kommentarer (11)

    Heisjo 6 juli 2008

    Ljuvligt gott!!! Hade ingen basilika, men det saknades inte heller. Hela familjen åt massor!

    carnis 28 december 2008

    Ett toppenrecept som jag provat flera gånger. Bra bjudmat när man är många och ändå vill ha lite festligt

    DeLaEm 28 augusti 2009

    Verkligen supergott!

    saxa 7 februari 2010

    Maten var ok, tycker att tub-ädelosten har en smak av halvfabrikat som andra rätter med mjukost på tub också har,ska nog pröva riktig ädelost, man får väl mjuka upp den med ev. lite grädde.

    mariak-d 13 februari 2010

    super duper gott :) MAN TACKAR.......

    CarroMatvrak 14 maj 2010

    Synd att det inte finns en bild! Låter härligt.

    rosatalo 7 mars 2012

    Uppskattades och var väldigt enkel och snabb att laga.

    Johannahjelm 30 mars 2012

    Hade mina inne i 35min. Då var mina klara. Det var riktigt enkelt och gott!

    rosatalo 8 april 2012

    Lagade rätten för andra gången och gjorde som föreslogs nedan av en medlem, tog Castello Danablue traditional 125gr istället för mjukost. Smulade sönder med en gaffel i lite extra grädde utöver det angivna i receptet till en konsistens ungefär som creme fraiche. Den blev himmelsk, verkligen mycket bättre och dessutom billigare än med mjukost. Kommer att vara eb festrätt många gånger jos oss.

    LisaTr 15 maj 2012

    Vilket passar bäst till ris eller potatis? Låter gott och enkelt att göra.

    Norpan995 22 mars 2013

    Bjöd på denna på vårt bröllop, men med färsk ädelost. Supergott och lätt till många.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben