Bröllopstårtan

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Mums vilken fin och jätteenkel tårta

Ingredienser

  • Hasselnötsdaquoise
  • 450 g äggvita
  • 250 g socker
  • 410 g rivna hasselnötter
  • 160 g florsocker
  • 60 g vetemjöl
  • Gianduja
  • 150 g rostade rivna hasselnötter
  • 150 g florsocker
  • 160 g mjölkchoklad
  • Giandujamousse
  • 450 g gianduja
  • 150 g äggula
  • 150 g sockerlag
  • 4.5 st gelatinblad, blötlagda och smälta
  • 600 g vispad grädde
  • Chokladmousse
  • 600 g mörkchoklad
  • 400 g grädde
  • 224 g sockerlag
  • 224 g äggula
  • 1 kg vispad grädde
  • Karamelliserade Äpplen
  • 150 g socker
  • 6 st äpplen
  • 1 st vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Gör så här 1. Hasselnötsdaquoise
    2. 2. Vispa en maräng av äggvita och socker. Blanda resterande ingredienser med varandra och vänd dessa i marängen. Spritsa ringar och baka av 200° i ca 14 min.
    3. 3. Gianduja
    4. 4. Mixa florsocker och hasselnötter i robotcup till en slät massa.
    5. 5. Smält mjölkchokladen och häll den i nötmassan.
    6. 6. Giandujamousse
    7. 7. Värm äggula och sockerlag till 86° och vispa till ett luftigt skum.
    8. 8. Blanda gianduja och de blötlagda och smälta gelatinbladen.
    9. 9. Blanda alla ingredienser till en mousse.
    10. 10. Chokladmousse
    11. 11. Koka upp grädden och häll över chokladen så det blir en tryffel. Värm
    12. 12. Äggula och sockerlag till 86°och vispa till ett luftigt skum (paté a bombe).
    13. 13. Blanda de blötlagda och smälta gelatinbladen med patebomben och där
    14. 14. Efter med den vispade grädden och tryffeln.
    15. 15. Karamelliserade Äpplen
    16. 16. Skala och tärna äpplena. Smält sockret till en gyllen brun färg och
    17. 17. Rör i äpplena och vaniljstången.
    18. 18. Karamellglaze
    19. 19. Smält sockret till en gyllen brun färg. Koka upp grädden, och häll
    20. 20. Försiktigt över i det smälta sockret. Tillsätt den stora mängden vatten
    21. 21. Och låt blandningen koka upp igen. Rör ihop maizena och den lilla
    22. 22. Mängden vatten och häll det i kastrullen och låt det koka i en minut.
    23. 23. Lägg i de blötlagda gelatinbladen. Låt glazen svalna till ca 20°.
    24. 24. Äppelmarmelad
    25. 25. Koka upp äppelmust och den stora mängden socker. Häll i glykos
    26. 26. Och koka upp igen. Blanda pektin och den lilla mängden socker,
    27. 27. Häll det sedan i kastrullen och låt det koka till 108°. Tag kastrullen
    28. 28. Av spisen, blanda citronsyra med vatten, tillsätt i marmeladen.
    29. 29. Montering/dekor bröllopstårta
    30. 30. Gjut giandujamoussen och marmeladen i ringar och frys dem.
    31. 31. Lägg ett lager med chokladmousse i en metallring. Tryck där efter i den
    32. 32. Frysta gianduja moussen och en botten.
    33. 33. Lägg i ytterligare lite choklad mousse och strö i de karamelliserade äpplena.
    34. 34. Lägg i marmeladen och där efter den sista botten.
    35. 35. Frys hela tårtan, tag ut den ur frysen och glasera den med karamellglazen.
    36. 36. Dekoration:
    37. 37. Gjut en socker båge i en plastslang. Tag bort slangen när karamellen har stelnat.
    38. 38. Fäst bågen på en karamellplatta, drag där efter en äppelblomma och två vigsel-
    39. 39. Ringar i karamell. Fäst dessa på socker bågen och placera dekoren på tårtan.
    40. 40. Pensla ut vitfärgat kakaosmör på ett plast ark. Stryk på vit choklad och skär ut
    41. 41. Rektangulära plattor. Dekorera tårtans kanter med choklad plattorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    T-e-z-z 10 mars 2008

    Mums mums

    lece 2 juni 2009

    Jätte-enkel tårta står det överst. Skojar du ??????????????? Jag vågar då aldrig ge mej på att baka den !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben