Brownies med kokos och karamell

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

Denna brownie är ganska kompakt och god! Jag höftade ihop en browniesmet och en röra av kokos och karamell, gott och smaskigt! Givetvis kan man göra sin egna karamellsås eller använda ex. Ohoy´s kola/chokladsås, det viktiga är att man har något kladdigt att röra ihop kokosen med!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Kokos- och karamellsmet
  • 1 dl Hapå eller Dulche de Leche
  • 2 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Hacka chokladen, smält smör och i med chokladen, rör ihop och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker, lite poröst men inte fast.
    3. Tillsätt alla torra ingredienser i äggsmeten, rör sist i chokladsmöret.
    4. Blanda väl och häll ner 2/3 av smeten i en smord form bröad med kokos, 20x30 cm.
    5. Rör ihop DdL och kokosen, klicka ut i formen och täck med den sista browniesmeten.
    6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, känn med sticka så kakan inte blir för torr.
    7. Pudra kakan med florsocker och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben