Brunchbitar

Serverar: 14 portioner

De här frukt- och havrestängerna är fullpackade med energi och kan vara bra som mellanmål eller "akutfrukost".

Ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 125 g torkade, finhackade aprikoser
  • 75 g russin
  • 75 g grovt hackade sötmandlar
  • 50 g malda mandlar
  • 50 g sesamfrön
  • 50 g chokladdrops bitar (finns i lösvikt)
  • 150 g smör
  • 200 g oraffinerat rårörsocker
  • 150 g flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Smörj och klä en 23 cm kvadratisk bakform med bakpapper.
    2. Häll havregryn, torkad frukt, nötter, frön och chokladbitar i en skål och blanda. Smält försiktigt smör, socker och honung i en kastrull, rör då och då tills sockret smält. Höj värmen lite och låt sjuda 4 minuter. Häll den smälta vätskan över de torra ingredienserna och blanda noga.
    3. Häll upp smeten i den förberedda formen och grädda i 20 minuter, tills den precis blivit gyllenbrun. Ställ metallformen på ett galler och låt stå till den svalnat helt. Kyl sedan i kylskåp i 2 timmar. Vänd upp på en skärbräda och skär i 14 avlånga bitar. Förvara i lufttät burk med smörpapper mellan lagren.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben