Brunchpizza

Serverar: 3-4 portioner

Är det här Italiens svar på "English Breakfast"??

Ingredienser

  • 550 g Delizie familjepizza
  • 2-3 dl Delizie pizzasås
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2-3 dl riven ost t.ex. Herrgårsdost
  • 2 gula lökar, skivade
  • 80 g bladspenat
  • 3-4 ägg
  • 200 g Delizie solkyssta körsbärstomater
  • 110 g Delizie lättrökt Prosciutto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Dra ut pizzadegen så att den får en oval form. Täck degen med pizzasås, oregano och ost.
    3. Förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen.
    4. Fräs den gula löken och lägg den åt sidan. Fräs spenaten ca 1 minut.
    5. Lägg på spenat och knäck därefter äggen över pizzan.
    6. Baka i mitten av ugnen ca 5 minuter tills äggen har stannat. Äggulan ska fortfarande var krämig nästan rinnig.
    7. Toppa pizzan med skinka, lök och tomater.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben