Det är bara att rosta ett gott bröd och skeda på bruschetta-blandningen.
Ingredienser
6 tomater, stora
1 rödlök
3 vitlöksklyftor, små
1 dl olivolja, god
1 msk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
1 basilika, kruka
Instruktioner
Dela tomaterna och ta bort kärnorna på hälften av tomaterna med hjälp av en sked. Skär alla tomater i små bitar. Finhacka rödlöken och lägg i en skål med tomathacket. Pressa eller riv vitlöken och blanda ner.
Slå på olivolja och balsamvinäger och blanda allt noga. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och vänd ner i blandningen. Häll på glasburk med lock och förvara i kylskåp i upp till 4 dagar.
Kommentarer (1)
Agali17 augusti 2008
Detta är riktigt gott, har ätit det på fik flera gånger. Här ska det bruschettas hemma hela veckan! :D
Skojig tid du har skrivit receptet, förresten, fast det hade varit ännu roligare om du dröjt ytterligare 8 sekunder. ;)
Detta är riktigt gott, har ätit det på fik flera gånger. Här ska det bruschettas hemma hela veckan! :D Skojig tid du har skrivit receptet, förresten, fast det hade varit ännu roligare om du dröjt ytterligare 8 sekunder. ;)