Bruschetta-mix

Serverar: 1 portioner

Det är bara att rosta ett gott bröd och skeda på bruschetta-blandningen.

Ingredienser

  • 6 tomater, stora
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor, små
  • 1 dl olivolja, god
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 basilika, kruka
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna och ta bort kärnorna på hälften av tomaterna med hjälp av en sked. Skär alla tomater i små bitar. Finhacka rödlöken och lägg i en skål med tomathacket. Pressa eller riv vitlöken och blanda ner.
    2. Slå på olivolja och balsamvinäger och blanda allt noga. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilikan och vänd ner i blandningen. Häll på glasburk med lock och förvara i kylskåp i upp till 4 dagar.

    Kommentarer (1)

    Agali 17 augusti 2008

    Detta är riktigt gott, har ätit det på fik flera gånger. Här ska det bruschettas hemma hela veckan! :D Skojig tid du har skrivit receptet, förresten, fast det hade varit ännu roligare om du dröjt ytterligare 8 sekunder. ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben