Bryggarbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god och smakrik gryta som bara blir bättre av att stå och gotta sig över natten.

Ingredienser

  • 8 skivor nötkött typ fransyska, ca 600 g
  • 3 lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 flaska öl, 33 cl
  • 1 buljongtärning
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skiva löken, stek den mjuk i olja eller margarin i en stekpanna, lägg den sedan i en gryta. Häll mjölet och kryddorna i en plastpåse och lägg köttet i påsen och skaka om så att köttet blir täckt av mjölblandningen, stek sedan köttet i stekpannan och lägg sedan även köttet i grytan.
    2. Häll ölen i stekpannan och koka en stund med buljongtärningen så att allt det goda från stekpannan kommer med.
    3. Häll sedan ölen över köttet och löken i grytan. Låt allt sedan koka till köttet blivit riktigt mört och gott. Servera grytan med kokt potatis och en sallad till. Gott

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben