Bryggarbröd

Serverar: 1-12 portioner

Tid: 2 timmar

Ett mustigt och saftigt nyttigt bröd med massor av nyttigheter

Ingredienser

  • 5 dl urlakad drav (malt)
  • 5 dl söt vört
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 10 - 12 dl vetemjöl eller dinkel
  • 4 msk finhackad pomerans
  • 50 g jäst
  • Instruktioner

    1. Värm eller kyl vörten till 37 grader. Smula ner jästen, tillsätt den urlakade draven med sirap och salt samt de övriga ingredienserna.
    2. Bland ihop allt till en smidig deg och låt det jäsa i 45 minuter övertäckt med bakduk.
    3. Forma degen till två runda limpor och låt det sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
    4. Baka limporna i 45 minuter i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn).
    5. Låt svalna under bakduk till nästa dag.

    Kommentarer (2)

    ingegerdolsson 1 mars 2008

    Hur får jag tag på, eller gör egen malt?

    Alizarine 16 oktober 2011

    Fantastiskt kul att baka/äta detta bröd. Testade med vanlig vörtmix som finns i butik - funkar hur bra som helst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben