Brysselkålsoppa

Rester från julbordet, kanske?

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 400 g brysselkål
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 100 g hackad spenat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g laxrom
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Snitta, skölj och skiva purjolöken och ansa brysselkålen. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och koka ca 10 minuter. Tillsätt spenat och grädde. Koka upp under omrörning och mixa i matberedare eller mixer. Krydda med salt och peppar.
    2. Lägg crème fraiche, laxrom och gräslök i soppan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben