Brysselkålspuré

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Den här purén är ett av våra favorittillbehör till framför allt vilt. Men den funkar bra till nötkött också. Idag åt vi helstekt oxfilé, potatisgratäng, brysselkålspuré och svartvinbärsgelé, jättegott. Denna puré ersätter alltså inte potatis odyl utan är ett tillebhör. Jag använder alltid fryst brysselkål, har fått för mig att den är mindre besk...

Ingredienser

  • 550 gr brysselkål
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1-1,5 dl vispgrädde
  • ½ -1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Koka brysselkålen mjuk tillsammans med 1 tsk salt, ca 3-4 min. Lägg kålen i matberedaren tillsammans med smör, salt och peppar, mixa en stund. Tillsätt grädde och mixa till önskad konstistens, smaka av med salt och peppar. Värm purén i micro strax före servering.

    Kommentarer (1)

    svengelsk 29 december 2009

    Nytt sätt att laga brysselkål är alltid välkommet och det här var jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben