Brytjulgran

Till julen!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ liter mjölk, ljummen
  • ½ dl fibrex
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 3 msk brödsirap
  • 2–3 tsk malda brödkryddor t ex anis
  • Ca: 11 dl vetemjöl special
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • Vallmofrön
  • Sesamfrön
  • Kummin
  • Grovt salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig. Lägg i fibrexen och låt stå i 5 minuter. Tillsätt margarin, salt, sirap och kryddor. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 32 lika stora bitar som rullas till bullar.
    2. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper i formen av en julgran. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 220°. Pensla brödet med uppvispat ägg. Strö på frön och kryddor. Grädda brytjulgranen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben