Buckel-Cookies

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Buckliga kakor, försvinnande goda

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl farinsocker
  • 1dl mandel. grovt hackad
  • 1 dl solrosfrön, rostade
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt grovhackad mandel och rostade solrosfrön. Blanda bicarbonat med övriga torra ingreienser och tillsätt i farinblandningen till en deg. Blanda ner den hackade chokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar och platta till dem på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Kommentarer (2)

    emaxen 14 juni 2010

    Tack för ett ytterligare godkänt recept på goda kakor. Kommer att bakas fler gånger. Full pott på betygsskalan från mig. Trevlig sommar önskar jag dig kram Marie

    tomentosum 9 augusti 2010

    Hej! Det är svårt att hitta så goda kakor utan ägg ( är grav äggallergiker) - är så glad för det här receptet! Tackar! Hälsningar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben